Știri

Ajutor de stat în valoare de 100 milioane de euro pentru regenerarea pădurilor!

Loading

Comisia Europeană a aprobat o schemă, finanțată prin mecanismul de redresare și de reziliență, care are ca scop sprijinirea proprietarilor de păduri în avansarea regenerării pădurilor în zonele afectate de incendii forestiere, fenomene climatice nefavorabile, infestări cu dăunători și evenimente catastrofale.

Schema se va desfășura până la data de 30 iunie 2026, sub forma unor subvenții direct acordate proprietarilor de păduri private și publice, precum și asociațiilor acestora. Comisia a considerat că schema este necesară și adecvată pentru regenerarea pădurilor, că este proporțională și nu va avea efecte negative nejustificate concurenței și comerțului în UE.

Măsura a fost evaluată de către Comisie în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, Orientărilor din 2014 privind ajutoarele de stat în sectoarele agricol și forestier și în zonele rurale. Totodată, articolul 107 alin (3), litera (c) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, permite statelor membre să sprijine dezvoltarea anumitor activități economice în anumite condiții.

Pentru Comisia Europeană este o prioritate evaluarea măsurilor de implică ajutoare de stat cuprinse în planurile naționale de redresare. România a primit din aprilie 2020 , până în 12 mai 2022, aprobări pentru 24 ajutoare de stat, în valoare de 3.3 miliarde de euro.

Sursa: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *