Reportaje/Povești

Foto și video. Despre drumeție, natură și război! În Vlădeasa!

Loading

Zăpdă! Zăpadă cât cuprinzi cu ochii! Ce splendoare pe munte! E drumul care duce din Rogojel spre Vârful Vlădeasa, al doilea ca înălțime din Munții Apuseni! Deși apăsați de sentimentul înecat al războiului purtat la nord de granița României, am ales să urcăm câteva ore în munte. Poate pentru a fi mai aproape, vreme de câteva ceasuri, de Creator. Pentru că aici creația Lui se manifestă cu toată puterea. E locul în care frumosul atinge sublimul…

Nu știu dacă drumul chiar numără cinci kilometri, cert este că uităm să mai fixăm minutele. Zăpada, adâncă pe alocuri, copacii învăluiți integral în alb, albastrul clar de deasupra, totul pare să compună tabloul perfect al naturii de aici. Ce binecuvântare! Ce șansă pentru noi să ne bucurăm de libertate, de pace! Cu gândul că la câteva sute de kilometri mii de oameni fug din calea războiului… E un sentiment reținut. Dar azi resimt mai acut decât oricând importanța clipei. E în felul lui un moment unic, irepetabil!

Suntem treziți de cei câțiva schiori care coborau pârtia improvizată din Vlădeasa! Era parcă un deja-vu! Îmi creau imaginea soldaților finlandezi din al doilea război mondial când luptau eroic pe schiuri împotriva invadatorilor sovietici. Bucuria produsă de acest loc alternează cu secvențele complicatei confruntări de lângă noi! Fără loc de echivoc, Apusenii, natura acestor munți, sunt medicament. E sănătate pentru trup și minte. E alin pentru inimă!

Îi mulțumesc lui Flo pentru aceste fotografii și imagini. Așa am putut fugi imaginar în acest colț de suflet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.