Știri

Noi trasee turistice în Apuseni, în Alba!

Loading

Președintele Consiului Județean Alba, Ion Dumitrel, a anunțat marcarea unor noi trasee turistice în Munții Apuseni. Unul dintre ele duce pe Vârful Poienița, cel mai înalt din Munții Metaliferi! 

“Dragi turişti, pasionaţi ai muntelui şi nu numai, vă anunţ cu bucurie că am început desfăşurarea taberelor de remarcare a traseelor turistice din judeţul Alba!

Colegi de la Biroul turism din Consiliul Județean Alba, împreună cu inimoşi voluntari ai Trascău Corp Zlatna, CETM Albamont Alba Iulia, Ecouri Verzi Cluj-Napoca, grupul Potecătorii, Serviciul de Voluntariat Montan Arad şi SPJ Salvamont-Salvaspeo Alba, sprijiniţi de autorităţile publice locale, au organizat în această primăvară două astfel de tabere.

Prima dintre ele a reuşit deschiderea a 3 trasee montane din zona Bedeleu, iar cea de a doua a asigurat marcarea primului traseu turistic din zona Baia de Arieș (marcaj CR), unde principalul obiectiv este Vf. Poienița de 1.437 m altitudine, cel mai înalt vârf din Munții Metaliferi. Traseul are o lungime de aproximativ 11 km şi o diferență de nivel de 1.000 m”, 

a precizat Ion Dumitrel pe pagina de facebook. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *