Reportaje/Povești

Video și foto. Spectacolul naturii pe Pietrele Albe, în masivul Vlădeasa!

Loading

“Întrebând un montaniard singuratic dacă nu-l deprimă singurătatea m-a privit cu uimire: avea dreptate, nu era singur, își avea muntele.”

(Eugen Barbu)

 

Despre Pietrele Albe am mai scris dar impresia acestui loc din Munții Apuseni te răscolește de fiecare dată. E un fior plăcut, e pacea pe care ți-o oferă muntele. Și totuși, e atâta viață în tăcerea aparentă a acestor munți. Trebuie doar să ai răbdare, curând poți asculta simfonia scrisă și rescrisă pentru toți montaniarzii care ocupă un loc în amfiteatrul masivului Vlădeasa, scena fiind chiar aceste Pietre.

Traseul în circuit de vizitare a masivului Pietrele Albe pornește de la Mina Veche. Complexul calcaros cu o mulţime de peşteri şi pereţi verticali este unul dintre locurile cele mai căutate de pasionații sporturilor de stâncă. În plus, de pe Vf. Piatra Grăitoare, la 1557 m, găsești o minunată belvedere spre împrejurimi.

Dacă ajungi pe creasta masivului calcaros o să ai o priveliște deosebită asupra Munților Apuseni. De aici poți vedea Muntele Mare, Munții Trascău și Meseșul.

Străbatem creasta acestor stânci pe muchia ascuțită, atenți la pași dar și la peisaje. Iar spectacolul prinde avânt odată cu norii care acoperă ca o cortină o parte din creastă. 

Și totul prin minunatele imagini pe care nu le-a pus la dispoziție, Flo! Mulțumim că în felul ăsta am urcat și noi pe Pietrele Albe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *