Știri

Când se vor termina odată lucrările pe drumul județean Gilău – Someșu Rece – Mărișel? În Apuseni!

Loading

Anunțate din nou cu surle și trâmbițe de către autoritățile din Cluj, lucrările de reabilitare și modernizare pe drumul județean Gilău – Someșu Rece – Mărișel par să nu se mai încheie. Cu puțini ani în urmă acest drum era practic bombardat de gropi. Lucrările de modernizare realizate atunci prin așternerea unui covor asfaltic nu au ținut prea mult, accesul devenind cu probleme pe alocuri. Cei care tranzitează zona cunosc.

Acum, cei de la Consiliul Județean anunță că au reluat lucrările de reabilitare și modernizare rămase neexecutate din cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează DJ 107P Gilău (DN 1) – Someșu Rece – Mărișel – DN 1R, în lungime de 44,26 km.

“În condițiile unei puternice mobilizări a constructorului, mai multe echipe dispuse pe întreg traseul drumului desfășoară în această etapă lucrări constând în frezarea pe mari suprafețe a zonelor de carosabil deteriorate, consolidarea mai multor sectoare, înlocuirea și montarea tuburilor de podețe, precum și reabilitarea a trei poduri.

În etapele următoare gradul de complexitate a lucrărilor va crește, prin intervenția pe toată lungimea sectorului, începând de la fundaţia drumului, respectiv refacerea sistemului rutier în zonele unde acest lucru se impune şi încheind cu două straturi de asfalt, respectiv binder şi strat de uzură.

Lucrările de reabilitare vizează și nu mai puțin de 14 poduri dar și realizarea de acostamente, şanţuri și rigole, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapeți metalici, investiția urmând să se finalizeze prin executarea de marcaje şi semnalizare rutieră. “,

anunță autoritățile județului Cluj.

Întrebarea legitimă pe care și-o adresează cei care locuiesc acolo dar și cei care frecventează această zonă din Apuseni e cât vor mai dura aceste lucrări de modernizare?

Cât vor mai fi nevoiți să conducă în condiții improprii pe un drum cu potențial turistic?

Cât vor rezista reabilitările în timp?

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.