Reportaje/Povești

Video! Înapoi în Glăvoi! Despre locuri care îți cad bine, în Apuseni!

Loading

Îmi revine în memorie celebrul slogan de la începutul anilor 90 când a fost lansat canalul doi al televiziunii publice și care suna în felul următor : “Hai cu noi pe programul doi”! Un sentiment similar mă încearcă când merg spre Padiș cu gândul la locurile care îmi cad bine de acolo. Dealtfel toate, fără excepție. Așa e și când trec prin poiana aglomerată de corturile și rulotele turiștilor veniți în această parte de Apuseni! Așa că și noi suntem înapoi în Glăvoi! Ce senzație! 
 
 
 
Am scris într-un episod anterior că aici e Costineștiul din Munții Apuseni. O mare de oameni ce și-au desfăcut corturile sau pur și simplu ce și-au amenajat paturi în mașini pentru cele câteva zile pe care le petrec se deschide în fața privirii. Turiști care au luat cu asalt muntele iar pe timp de vară locul ăsta e neîncăpător. De fapt, o pășune montană care se transformă periodic într-un camping teribil.
 
 
 
 
 
 
Mirosul cafelei arse pe focul de la butelie sau gustul berii ținute la rece în apa de la izvor, zgomotul lemnului uscat ce pușcă pe foc te ademenesc. Aici deschizi povești pasionante cu oameni pe care nu i-ai mai întâlnit sau pe care nu i-ai mai văzut decât aici dar cu care pare că ai legat o chimie a conversației de când cunoașteți Apusenii! Glăvoiul este o poveste în sine!
 
 
 
 
Iar seara… Seara, la lumina difuză a flăcărilor din focul de tabără se nasc cele mai curioase istorisiri despre viața muntelui, de fapt e mărturisirea subiectivă a fiecăruia despre propria-i experiență, puternic legată de Padiș! 
 
 
 
 
Mă simt iar copil, parcă aș fi în taberele petrecute în Munții Șureanu sau în Bucegi! De astă dată, sunt în locurile care îmi sunt și mai aproape de sufllet, în Apuseni! 
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.