Știri

Ministrul Mediului propune confiscarea mașinilor care intră în Parcul Natural Apuseni

Loading

Ministrul Mediului Tanczos Barna vrea înăsprirea pedepselor pentru cei care intră cu mașina în parcurile naturale, inclusiv confiscarea autoturismului, potrivit bihon.ro.

Ministrul Mediului susține că România este ultima țară din UE în care se poate intra cu mașina în zonele protejate.

Din discuţiile cu şefii instituţiilor deconcentrate, a reieşit nevoia de a rezolva o problemă a rangerilor, prezentă şi în Parcul Natural Apuseni, anume accesul cu mijloace de transport neautorizate, înmatriculate sau neînmatriculate, în zonele interzise,a  explicat Barna.

„Va fi nevoie de măsuri dure similare cu cele care sunt aplicate în domeniul deşeurilor, adică confiscarea mijloacelor de transport care nu respectă de exemplu legislaţia privind transportul deşeurilor, măsuri similare să fie aplicate şi în cazul în care cineva intră în Parcul Naţional fără autorizaţie şi intră în zone în care accesul cu aceste mijloace de transport este interzis.

Sancţiunile sunt mari de la 5.000 la 25.000 de lei, colegii noştri au aplicat inclusiv sancţiuni de 10.000 de lei care au fost şi recuperate, dar văd că acest lucru nu este suficient”,

a spus Tánczos Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.