Editorial

În 2021 vizitează România rurală. Și Apusenii!

Loading

Cu siguranță cel mai potrivit loc din care să pornești în explorarea României este zona rurală, departe de rutina civilizaţiei, în mijlocul unei naturi sălbatice, în multe cazuri. Așa vei descoperi felul cald și apropiat al oamenilor de la sat, bucuria lor smerită. Nu știu de ce dar timpul pare că nu a afectat stilul de viaţă al ţăranului român.

De la mâncarea proaspătă, sănătoasă, de la vinurile și băuturile tradiționale, de la originalele șezători locale, până la experiența pe care ți-o oferă cazarea în gospodăriile sătenilor sau participarea la unele activități din gospodăria țărănească, toate reprezintă detalii autentice. Ce e și mai minunat este că valorile oamenilor de aici sunt moştenite din generație în generație. În România rurală, încă mai arde focul viu al satului de odinioară pe care probabil în alte locuri îl mai găsești păstrat doar în muzee.

În ţinutul Apusenilor, lumea satului pare încremenită în timp. Dealtfel CNN prezenta Munții Apuseni “ca cel mai bine păstrat secret al Europei” unde “timpul parcă a rămas în loc”. Oamenii încă se îmbracă pe alocuri la fel ca strămoşii lor de acum aproape două mii de ani, cu cioareci, suman, opinci și catrinţă. Este fără putere de tăgadă centrul unui univers în care te bucuri în mod plenar de natură, de istorie, de tradiție.

Ca să descoperi Transilvania, trebuie să urci în Apuseni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.