Știri

Veste mare pentru iubitorii muntelui: se va reabilita drumul de la Ic Ponor în Padiș!

Loading

Ceea ce părea un vis îndepărtat e pe cale să se realizeze în primăvara lui 2021. Drumul care leagă Clujul de Bihor prin Apuseni, mai precis drumul de Doda Pilii la Boga, va fi amenajat de Consiliul Județean Bihor, potrivit stiriletransilvaniei.ro.

Este vorba de un drum forestier de 10 km cuprins între localitatea Ic Ponor și platoul Padiș.

”Avem acordul de principiu al primăriei Budureasa pentru transferul drumului forestier din proprietatea comunei în cea a Consiliului Județean Bihor, în vederea modernizării. În prima ședință de Consiliu din decembrie vom solicita preluarea terenului. Pe lângă preluarea drumului forestier, care are o lățime de aproximativ 6 metri, mai trebuie să preluăm de la Ministerul Mediului câte 2 metri, de o parte şi de alta a actualului drum forestier, pentru a ajunge la lățimea de 10 metri necesară amenajării drumului județean. Am primit acordul ministerului pentru această procedură şi de săptămâna viitoare vom iniția demersurile necesare. (…) Ne propunem ca până la mijlocul anului viitor să avem toate aspectele juridice clarificate şi să terminăm, în paralel, şi studiul de fezabilitate. Estimăm că valoarea proiectului poate ajunge la 6 milioane euro, cam 600.000 de euro pe km de drum. Odată cu lucrările de modernizare vom amenaja şi o zonă de campare, ce va asigura condiții civilizate pentru turiștii din zona Glăvoi” a spus Ilie Bolojan, citat de stiriletransilvaniei.ro.

Pentru iubitorii de munte din Cluj, lucrul acesta ar însemna mană cerească. Pentru că astfel nu ar mai fi nevoiți să ajungă în Padiș pe la Beiuș, cum se circulă acum, și ar câștiga cel puțin 1 oră și jumătate pe această variantă.

Apuseni Transilvania a mai scris despre acest drum iar în 2019 a realizat un reportaj la fața locului iar materialul cu pricina poate fi vizionat aici: https://apusenitransilvania.ro/2019/08/20/video-drumul-turistic-de-la-ic-ponor-la-padis-este-o-bataie-de-joc/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *