Știri

Clujul se alătură județelor Alba și Bihor pentru promovarea Paradisului carstic al României

Loading

Consiliul Județean Cluj a aprobat, în cadrul ședinței ordinare, hotărârea de a se alătura județelor Alba și Bihor într-un proiect de promovare a zonei carstice a munților Apuseni.

“Obiectivele acestui acord sunt:

  • amenajarea și modernizarea traseului rutier „Padiș/Apuseni”, situat administrativ pe teritoriul celor trei județe;
  • dezvoltarea și promovarea turistică a zonei carstice a Munților Apuseni „Țara de Piatră. Paradisul carstic al României”;
  • protejarea turiștilor în zona de interes;
  • protejarea și promovarea patrimoniului etnografic, folcloric, a arhitecturii tradiționale și a biodiversității zonei carstice.

În ceea ce privește dezvoltarea și promovarea turistică a zonei carstice a Munților Apuseni „Țara de Piatră. Paradisul carstic al României”, acordul presupune identificarea valorilor turistice comune celor trei județe, realizarea unei rețele integrate de trasee turistice, crearea unui plan de promovare și dezvoltarea în comun a unor produse turistice specifice.

Vom colabora pentru valorificarea patrimoniul etnografic și folcloric și a arhitecturii tradiționale. Totodată, vom stimula crearea de produse autentice, vom promova gastronomia locală și produsele meșteșugărești și vom elabora un ghid de arhitectură/construire pentru încadrarea în specificul zonei.

Vom organiza acțiuni de conștientizare și de informare privind conservarea biodiversității şi a patrimoniului natural în rândul comunităților locale, vizitatorilor și administrațiilor publice locale”,

a precizat președintele Consiliului Județean Cluj Alin Tișe pe pagina sa de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.