Locuri din România

Destinație de toamnă: Munții Șureanu, munții sălbatici ai României!

Loading

Sunt locuri care îți rămân imprimate pe retina memoriei indiferent de cât de mult ai călători, în te miri ce alte locuri. Izolați și sălbatici, presărați cu sate și tradiții pastorale, cu ruine antice și misterioase, Munții Șureanu se află cu siguranță pe lista locurilor sălbatice din țara noastră.

Situat în Transilvania, parcul natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina este mai ușor accesibil de la Costești sau Sarmizegetusa Regia, două dintre vechile situri dacice incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Două puncte excelente de plecare pentru drumețiile în Munții Sureanu, zona principală a acestei zone protejate.

Legendele se învârt în jurul Munților Șureanu pentru că sunt considerați pământul sacru al dacilor. Sarmizegetusa Regia, cea mai bine conservată și cea mai faimoasă dintre toate așezările dacice, inspiră încă povești despre vitejia și istoria vechilor noștri strămoși.

Printre obiectivele centrale se mai numără și Cioclovina, Bolii, Șura Mica, Cheile Crivadiei și spectaculoasa Lunca Ponorului sau Fundătura Ponorului, o pajiște de o frumusețe rară, traversată de râul Ponor.

 

Foto: aaltair/Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *