Jurnal de bord

Timp în Țara lui Făt Frumos!

Loading

Unii spun că în viață regreți lucrurile pe care nu le faci. Vremea asta de afară de primăvară ispititoare și de toamnă interioară istovitoare mă poartă cu gândul la Țara lui Făt Frumos, la tot ce aș mai vrea să descopăr din Apuseni, la fiecare vârf, piatră, scorbură, cavernă, la fiecare răsărit sau apus care este o poveste în sine.

De după orice copac, te așteaptă o surpriză, o floare, o frunză, o adiere, o potecă ascunsă, vreo turmă de cai semisălbatici sau un râu care izbucnește din piatră seacă, vreo casă în pustia muntelui încă locuită de suflete curate care îți spun Bună Ziua. Ce lume ascunsă, ce bucurie, ce cumințenie a pământului e în acest loc binecuvântat!

Când va trece greul, urc din nou în munți. Merg să revăd Trascăul, să revăd nămașurile de pe Muntele Mare sau să mă bucur de minunile cu care natura a cadorisit Masivul Bihor. Viața în Apuseni nu e un lucru ușor, să trăiești zilnic în zonă este o provocare, cel mai bine o știu oamenii de aici. Dar frumusețea și sănătatea locului nu poate fi tăgăduită și e și sentimentul de neprețuit al libertății pe care îl  au munții. Cât mai e timp, când vine vremea, mergeți în Țara lui Făt Frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *