
Refugiu în vremea pandemiei: Munții Apuseni!
Cu toată tehnologia momentului, contextul de acum ne arată cât de vulnerabili suntem cu adevărat. Nu mai contează prea mult descoperirile sau aplicațiile de ultim moment, totul se rezumă la reguli esențiale de viață și de minimă igienă, apa și săpunul fiind indicația majoră a specialiștilor în aceste zile. Iată că apelul se face la natural!
De asta, întoarcerea la natură e mobilul suprem pentru o viață sănătoasă. Iar recomandarea noastră este, fără echivoc, o evadare în Munții Apuseni. Este locul în care să vă bucurați în tihnă de natură, relaxare, drumeție și aer curat. Fără riscul de a vă afla în nu știu ce împrejurări aglomerate. Dacă fugiți de aglomerația și panica din orașe, vă facem câteva recomandări pentru destinații mai retrase pe care să le accesați ușor.
Cetățile Ponorului

Peștera Cetățile Ponorului este supranumită Everestul Speologiei Românesîști datorită complexității sale. De la exterior, peștera este o formațiune de piatră asemănătoare cu ruinele unei vechi cetăți de piatră, de unde și denumirea.
Intrarea în peșteră se face prin portalul de 70 metri înălțime si 30 de metri lățime, cel mai mare din această parte a Europei.
Cetățile Rădesei

Ca detalii tehnice, Cetatea Rădesei este o peşteră de forma unui tunel lung, cu lungimea de 212 m şi înălţimea de 15 m. Specialiștii spun că este vorba de resturi ale unei vechi peşteri, surpată cu mult timp în urmă, în partea inferioară. Deschiderile în tavanul peşterii şi bucăţile de rocă prabuşite demonstrează formarea în viitor a unor noi chei.
Groapa Ruginoasă

Groapa Ruginoasă, o imensă râpă care numără cam 100 de metri diferență de nivel și un diametru de aproximativ 1 kilometru. Are un aspect deșertic, care te duce cu gândul la intervenția nemiloasă a unei exploatări miniere, așa cum de altfel s-a mai întâmplat în alte zone ale Apusenilor. Dar, nu. Situată la o cotă de aproape 1400 de metri, Groapa Ruginoasă este creația absolută a naturii de aici.

