Știri

Munții Apuseni incluși, în final, în programele operaționale ale Ministerului Fondurilor Europene!

Loading

După ce, inițial, zona Apusenilor a fost omisă din Memorandumul Ministerului Fondurilor Europene pentru accesarea banilor comunitari direct prin sistemul Investiții Teritoriale Integrate, la fel ca Delta Dunării și Valea Jiului, lucrurile par să se schimbe favorabil. Astfel Asociația ce adună cele 86 de localități din cele 5 județe aflate în zona Apusenilor va fi inclusă în memorandumul amintit.

Anunțul a fost făcut pentru Apusenitransilvania.ro de președintele Asociației “Moții Țara de Piatră”, Silviu Ponoran, primar al orașului Zlatna.

“Am primit această confirmare chiar de la Ministrul Fondurilor Europene. Mâine pregătesc scrisoarea iar luni ministrul va avea documentul pe masă. Era șansa noastră a Munților Apuseni să prindem exercițiul financiar 2020 – 2027.”

a declarat Silviu Ponoran.

Asociația “Moții Țara de Piatră” s-a constituit la Zlatna în anul 2019 și cuprinde 86 de localități (comune și orașe) din județele Alba, Arad, Bihor, Cluj și Hunedoara. Procesul de finanțare ITI este considerat de specialiști în fonduri europene un GAL al GAL-urilor care va permite administrațiilor locale dar și întreprinzătorilor privați să realizeze proiecte integrate de mare amploare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.