Știri

Petiție pentru reabilitarea “Drumului rușinii” DN 74 A Câmpeni – Abrud!

Loading

Un nou drum din Apuseni se află într-o stare de degradare severă. Universitarul clujean Irimie Popa a inițiat o petiție pentru refacerea acestui drum afectat de inundațiile din 2021. Inițiatorul arată că starea deplorabilă a acestui sector de drum național este o “bătaie de joc” la adresa moților. Profesorul UBB a mai inițiat o petiție și o caravană protest pentru refacerea DN 75 Turda Câmpeni în urmă cu doi ani, demers finalizat cu asfaltarea drumului de pe Valea Arieșului. 

Vă redăm mai jos textul petiției și adresa unde puteți semna. 

https://www.petitieonline.com/drumul_ruinii-_dn_74a_-abrud-campeni?s=101923909&utm_source=whatsapp

“Stimate domnule Ministru al Transporturilor,

Stimete domnule Prefect al Județului Alba,

Stimate domnule Director al DRDP CLUJ

Drumul care leagă Abrudul de Câmpeni a fost afectat de inundațiile din luna Iulie 2021. Este surpat în mai multe locații, fiind afectată calea de rulare, rambleurile, debleurile, șanțurile care sunt colmatate, podețele- rupte de viituri, parapeți lipsă, actualmente fiind pusă grav în pericol integritatea corporală a participanților la trafic ca urmare a obstacolelor (surpări ale șoselei, parapeții lipsă, grămezi de balastru basculate pe post de parapeți). Până la zi nu s-a efectuat nicio lucrare pentru repararea sa.

Acesta este un drum circulat, asigurând legătura întregii Văi a Arieșului, din amonte sau din aval de Câmpeni, cu capitala județului, Alba-Iulia.

 

Drumul național, dintre Câmpeni și Abrud, a devenit o batjocură plină de cinism la adresa noastră, a moților. Constituie o enormă rușine pentru o țară aflată în Uniunea Europeană în anul 2023.

Date fiind cele mai sus arătate, vă solicităm să luați act de:

1. Starea drumului Câmpeni-Abrud, descrisă mai sus;

2. Faptul că noi, moții, ne strigăm durerea, dar o facem cu demnitate;

3. Faptul că vom trece la acțiuni de protest, dacă nu veți lua toate măsurile pentru intrarea în normalitate pe pe DN74 și DN74A de pe raza  Județului Alba;

4. Vorbele lui Avram Iancu, valabile și în acest caz , că ”suntem mulți, ca cucuruzul brazilor, suntem mulți și tari, că Dumnezeu e cu noi” și că noi nu ne vom mai lăsa în asemenea hal de batjocură mult timp.

Pe cale de consecință, încă, VĂ SOLICITĂM să întreprindeți toate demersurile pentru REPARAREA și, mai degrabă MODERNIZAREA DN 74, 74A de la Zlatna la-Câmpeni, cu celeritate pe segmentul de drum dintre câmpeni și Abrud.

 

Acesta este strigătul de disperare împotriva nepăsării și al indolenței unor autorități care pentru noi au făcut prea puțin în ultimii  treizeci de ani!

NE-AM SĂTURAT SĂ FIM DESPUIAȚI DE BOGĂȚIILE PE CARE ȚARA MOȚILOR LE ARE ȘI SĂ FIM FOLOSIȚI DIN PATRU ÎN PATRU ANI PENTRU A DA VOTUL NOSTRU PE MINCIUNI, PE UITARE, FIIND DESCONSIDERAȚI ȘI TRATAȚI CA OAMENI DE MÂNA A DOUA, CU TOATE CĂ NE-AM CÂȘTIGAT DREPTUL LA ONOARE, NU DE PUȚINE ORI, PRIN JERTFA CELOR CARE NE SUNT STRĂBUNI!!!

ÎNȚELEGEREA NOASTRĂ  SE APROPIE DE SFÂRȘIT, IAR NOI NE VOM BATE PENTRU DREPTURILE NOASTRE, DACĂ VOM MAI FI BATJOCORIȚI!

VĂ ADUCEM LA CUNOȘTINȚA DOMNIILOR VOASTRE CĂ, DACĂ ÎN TERMENUL LEGAL NU VOM PRIMI RĂSPUNS, SAU DRDP CLUJ NU VA PROCEDA LA EFECTUAREA REPARAȚIILOR, VOM ORGANIZA LA ALBA-IULIA O ACȚIUNE DE PROTEST!

VĂ ROG SĂ ACORDAȚI PREZENTEI VALOAREA UNEI SOLICITĂRI ÎN CONTENCIOS ADMINISTRATIV!

Moții din județul  Alba

Câmpeni 16 Mai 2023 

Irimie Popa”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *