Știri

Aerodrom cu pistă de 1 km în Munții Apuseni?!

Loading

Faptul că Munții Apuseni sunt printre cele mai căutate destinații turistice din Europa nu mai este o noutate. Zona face parte din cele mai interesante clasamente și topuri care plasează locuri printre cele mai autentice destinații naturale. Astfel că și interesul celor care vor să descopere zona e pe măsură. Iar asta ar putea duce la construirea unui aerodrom.

Președintele Asociației Moții Țara de Piatră, Silviu Ponoran, care include cele 86 de localități de pe raza Munților Apuseni, a declarat că a fost abordat de oameni de afaceri din afara țării care întrebau dacă există posibilitatea să descalece în Apuseni cu avioanele particulare. Fapt care l-a determinat să se interseze ce ar putea însemna realizarea unui aerodrom în zonă.


M-am dus până la Tuzla să văd dacă se poate face un aerodrom. Acolo este un aerodrom privat, singurul din România, față de Ungaria care are șapte, aici lângă noi, sau Bulgaria dincolo, iar vreo șase. Pentru că avem și alte chestiuni interesante în zona Munților Apuseni, inclusiv vânătoarea, și la un moment dat îmi spunea un mare om de afaceri, nu dau nume, din Germania, îmi spunea: „nu găsiți o variantă în care să venim cu avioanele repede pentru că pentru noi e foarte prețios timpul? Noi trebuie să venim ori de la Cluj de la aeroport ori de la Sibiu. Bun, pentru un avion de câteva locuri, trebuie o pistă! M-am dus la Tuzla să văd cât de lungă trebuie să fie pista, cât de lată. Mi-au spus cei de acolo maxim 1 km pentru un avion cu maximum 10 locuri!

a precizat Silviu Ponoran, primarul orașului Zlatna și președintele Asociației Moții Țara de Piatră.

Edilul recunoaște că proiectul ar putea deveni realizabil mai cu seamă dacă zona Munților Apuseni va fi cuprinsă în memorandumul Ministerului Fondurilor Europene pentru Investiții Teritoriale Integrate.

Foto: bihorinimagini.ro

Un comentariu

  • Danut

    “Moții scrutară cerul cu neliniştea în ei, de pe vremea războiului nu mai văzuseră atâtea escadrile. Aeroportul hitlerist îl păstrau viu in suflete şi nici nu era prea departe, ci pe Muntele Mare, iar ei, moții, au fost duşi cu forța la lucru, şi de asta țineau minte avioanele, doar ei tăiaseră, sub paza puştilor, in stâncă, drumul până la cotă.”

    Romulus Zaharia – Ademenirea (roman, 1983)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.