Jurnal de bord

VIDEO. Un urs se hrănește într-o pădure din Parcul Natural Apuseni!

Loading

Urșii trebuie să acumuleze un strat consistent de grăsime pe perioada verii și toamnei, necesar somnului de iarnă. În perioada iernii, când hrana este deficitară, urșii hibernează o perioadă. Pentru a căuta hrana, urșii își folosesc mirosul fin, după cum se observă și în această filmare.

 

Ei detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, cu ajutorul foselor nazale mari și miilor de receptori ai mirosului. Centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului. Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, urșii trăiesc în pădurile din zona montană a lanțului carpatic. Parcul Natural Apuseni are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Alba, Bihor și Cluj.

Imaginile au fost captate cu ajutorul camerelor cu senzori de mișcare, folosite de specialiștii Romsilva pentru monitorizarea faunei.

 

 

Sursa: Regia Națională a Pădurilor Romsilva

Foto: click.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.