VIDEO. Mistreţii dau năvală la o hrănitoare din Sasca Montană!

Aglomerație mare la o hrănitoare instalată de specialiștii Romsilva într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Sasca Montana din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin. În imaginile filmate de o cameră de monitorizare a faunei cu senzori de mișcare se poate observa o turmă de mistreți, inclusiv pui de mistreț, care se hrănesc la punctul special amenajat de silvicultori.

 

 

Femelele și puii de mistreț trăiesc în cârduri, conduse de scroafele cele mai bătrâne. Masculii trăiesc separat, în grupuri sau, în cazul celor mai puternici, solitar. Regia Națională a Pădurilor Romsilva gestionează 251 de fonduri cinegetice și anual asigură faunei, în total, peste 2.600 de tone de porumb, 1.450 de tone de fân, peste 290 de tone de cereale, 270 de tone plante furajere, peste 190 de tone rădăcinoase și suculente, aproape 170 de tone de fructe, aproape 40 de tone de hrană granulată și peste 300 de tone de sare.

Hrănirea animalelor sălbatice este intensificată iarna de silvicultori, când hrana este deficitară. Ocolul Silvic Sasca Montana administrează 19.127 de hectare de păduri, iar Direcția Silvică Caraș – Severin administrează în total 348.087 de hectare de păduri, prin intermediul celor 17 ocoale silvice.

 

Sursa: Regia Naţională a Pădurilor Romsilva

Foto: stiriagricole.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *