Drumul Iancului ce leagă Alba de Hunedoara va fi reabilitat!

Autorităţile din Hunedoara şi Alba vor să refacă împreună “Drumul Iancului”, de la Baia de Criş până în Avram Iancu informează ziarulunirea.ro. Consiliul Județean Hunedoara şi-a propus să modernizeze 18 kilometri din drumul județean DJ 762 pe tronsonul Bulzeștii de Sus – pe graniţă cu județul Alba. Prin modernizarea acestui sector de drum se va face legătura directă între comunele Baia de Criș din Hunedoara și Avram Iancu, judeţul Alba.

Proiectul se află în acest moment la stadiul de intenţie. Valoarea aproximată este de 8,6 milioane de euro, banii fiind asiguraţi din bugetul local sau din cel național. Drumul județean 762 continuă pe teritoriul județului Alba pe o distanță de peste 23 kilometri şi face legătura între Cîmpeni și Arieșeni.

8 kilometri mai trebuie însă modernizați în județul Alba. În vara acestui an, Consiliul Judeţean a aprobat încadrarea din categoria funcţională de drum comunal a unui tronson din drumul comunal DC 91: DJ 762 – Avram Iancu – Tîrsa, aparţinând comunei Avram Iancu, în categoria funcţională de drum judeţean cu indicativul DJ 762B: DJ 762 – Avram Iancu, pentru a fi reabilitat.

 

sursa: ziarulunirea.ro

sursa foto: radioiasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.