Fara categorie,  Reportaje/Povești

Foto. Stânca de la Șuncuiș, o capodoperă!

Loading

“Am văzut îngerul în piatră si am sculptat până l-am eliberat.” (Michelangelo Buonarroti)

Frumusețea naturii din munții României e o poveste ce merită relatată mai des. Eu m-am oprit să descopăr sublimul Apusenilor. Și am văzut doar o parte. Mică. Dar bucuria și satisfacția vederii locurilor de aici este pe măsură. Recompensează orice efort. Un om are nevoie de atât de puțin pentru a cunoaște fericirea. Îmi place să pun piciorul pe poteci de munte, pe vârfuri de piatră, să aflu povestea unor ruine ascunse de vegetația sălbatică.

Am tot auzit în ultima perioadă de plaja de la Șuncuiuș care te duce direct cu gândul la Thailanda, cu celebrul perete de stâncă. Aflat în mijlocul naturii, la poalele munților Pădurea Craiului din Parcul Natural Apuseni, pe cursul mijlociu al râului Crișul Repede, locul impresionează. Senzația e aceea a unui atelier de sculptură în care Marele Creator s-a jucat cu formele într-un mod simpatic. O lucrare de artă lăsată la vedere, spre admirația celor care trec prin Apuseni.

Ca tabloul să pară complet parte a unei inedite expoziții, un grup de cățărători care încercau să cucerească stânca, dădeau senzația unor mici restauratori care lucrează la întreținerea operei de artă. O imagine casnică pentru cineva care vrea să se bucure de peisaj. Să își tragă sufletul în natură doar privind.

Mai jos, portalul Peșterii Unguru Mare, săpat adânc în stânca Apusenilor! Nu ai timp să te plictisești în acest inedit muzeu!

Flo, mulțumim pentru fotografiile minunate! 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.