Știri

Transilvania mai are de aşteptat: autostrada Sebeş – Turda nu va fi gata curând!

Loading

Autostrada Sebeş – Turda ar fi trebuit finalizată în 2016 dar realitatea din teren arată că foarte probabil nici în 2018 nu vom avea gata întregul tronson. Asociaţia Pro Infrastructura susţine pe o reţea de socializare că lotul 2 al autostrăzii este departe de finalizare, în felul acesta fiind foarte dificil să se înainteze un termen realist.

 

“…am făcut o vizită pe cel mai lung lot al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, 24,25 de km de autostradă executați de asocierea Aktor-Euroconstruct, între nod Alba Iulia Nord și sudul localității Aiud. În ciuda mobilizării bune a constructorilor, acest segment de autostradă este departe de finalizare. Există numeroase puncte critice pe acest lot, probleme în continuare cu infiltrațiile de apă și un volum foarte mare de lucrări. Este greu de dat un termen realist pentru finalizare: optimiștii spun că există șanse să circulăm pe acest lot la final de 2018, dar sunt mulți cei care nu cred în acest termen, adăugând o perioadă de cel puțin 6 luni la această estimare grosieră”, au spus cei de la Pro Infrastructura.

 

Autostrada Sebeş Turda este împărţită în patru loturi de lucru iar în final ar urma să aibă o lungime de 70 de kilometri. Primul lot, de 17 km, se întinde între Sebeş şi Pârâul Iovului (ieşirea din Alba Iulia). Al doilea, cu o lungime de 24,25 de km, se desfăşoară de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud. Lotul trei, de 12,5 km, vine de la Aiud până la Decea. Iar ultimul lot are o lungime de aproximativ 16 km şi se întinde până la Turda.

 

Sursa: www.facebook.com/proinfrastructura

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *