Jurnal de bord

Foto. Între iarnă și primăvară, în Cheile Turzii!

Loading

“Fie iarna cât de rece, numai Mărţişor de-ar trece”, sună o veche zicere românească. Imagine sugestivă pe care am găsit-o, la propriu, în Cheile Turzii. Câteva ore la pas pe deasupra Rezervației naturale te trece prin anotimpuri. Prin vârstele vremii care se succed de la un peisaj la altul. Simți bătaia înceată a iernii printre pereții înalți de stâncă unde se mai găsesc pâlcuri de zăpadă veche ca la distanță de pași în mers normal să simți vibrația neregulată a primăverii.

Întâlnesc florile ce au supraviețuit anotimpului înghețat, care par să fie azi la capăt de drum. Ce paradox, exact când se așază căldura și mușcă adânc în resturile iernii. Ele, aceste flori sau plante temerare, au fost rezistența izolată din Împărăția Gheții care nu au încetat să creadă. Ele au vestit Primăvara atunci când acest anotimp părea să nu mai fie așteptat de nimeni.


Îmi place să mă plimb în natură, indiferent de anotimp. Mi-e sufletul vesel și mă gândesc la versurile lui Blaga care spune că “A iubi e primăvară. A cunoaşte-nseamnă iarnă”!

Flo, mulțumim pentru fotografiile superbe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.