Știri

Guvernul a aprobat memorandumul prin care Cupru Min are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă în Apuseni

Loading

Premierul Nicolae Ciucă, care a vizitat săptămâna trecută zonele din Apuseni ale județului Alba, a informat că Guvernul României a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății Cuprumin din Munții Apuseni.

 

“Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei.

 

Am insistat, împreună cu deputatul Florin Roman, ministrul economiei și managementul companiei, pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției, iar Guvernul a acordat această derogare. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat”,

 

a declarat președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, pe pagina sa de socializare.

 

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație, care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziția de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.