Știri

Studiu: pandemia i-a încurajat pe români să se orienteze mai mult spre cabane și pensiuni

Loading

Cel mai recent studiu realizat de Szallas Group, din care face parte platforma hotelieră online Travelminit.ro, și Nielsen IQ punctează faptul că pandemia a stimulat și mai mult dorința de vacanță a turiștilor: în 2022, disponibilitatea românilor de a călători va fi chiar mai mare decât în perioada pre-pandemică, însă vor exista și modificări privind preferințele acestora pentru tipul de cazare și serviciile alese.

Așa cum era de așteptat în plin context pandemic, unitățile de cazare mai mici, precum casele de oaspeți, cabanele și apartamentele, care le pot oferi turiștilor intimitatea și siguranța de care au nevoie, sunt din ce în ce mai căutate de români, scrie Profit.ro. Cabanele și pensiunile din destinații ascunse, mai puțin aglomerate, au devenit mult mai populare în perioada Covid, fiind soluția perfectă pentru cei care își doresc să se bucure de o vacanță relaxată într-un loc izolat, cât mai departe de mulțimi și de aglomerație.
 
În România, ponderea hotelurilor a scăzut de la 26% în 2019 la 24% în 2020, în timp ce ponderea rezervărilor non-hoteliere a crescut de la 20% la 24%. Segmentul non-hotelier include apartamente, vile și case de vară. Deși diferențele nu par semnificative la prima vedere, cifrele arată că numărul rezervărilor la hoteluri va stagna, în timp ce numărul rezervărilor la unități de cazare mai mici va avea o creștere bruscă.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.