Știri

România se află din nou sub atenţia Comisiei Europene pentru tăierile ilegale de păduri!

Loading

Autorităţile de la Bruxelles avertizează din nou Bucureştiul în problema tăierilor ilegale de păduri.

Dealtfel Comisia Europeană a lansat procedura de infringement împotriva României în aceasta vară din cauză că n-a reuşit să adopte măsuri pentru protejarea pădurilor, dar activiştii de mediu susţin că lansarea procedurii n-a produs efecte.

Opinia motivată a Comisiei din luna iulie este ultimul pas înainte de trimiterea cazului pe masa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. România a trimis un răspuns, însă mai trebuie să convingă Bruxelles-ul că şi acţionează.

“La fel ca în alte cazuri de infringement, Comisia doreşte să vadă un angajament real din partea autorităţilor din România şi măsuri cu efect pe termen lung pentru a rezolva această problemă care reprezintă un motiv serios de îngrijorare şi de pagube de mediu”, a declarat recent un oficial european citat de Politico.

Circa 20 de milioane de metri cubi de lemn sunt tăiaţi ilegal în România în fiecare an, declara ministrul mediului Costel Alexe în luna noiembrie, o parte din lemn provenind din pădurile virgine. În România se găsesc circa două treimi din pădurile virgine ale Europei, majoritatea protejate în cadrul programului Natura 2000.

Autorităţile române au deschis circa o mie de cazuri penale cu tăieri ilegale în prima jumătate a anului 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *