Știri

Se reface unul dintre cele mai frumoase trasee montane din Munții Apuseni

Loading

Clubul Alpin Român Secția Universitară Cluj alături de Asociația Potecătorii și Serviciul Județean de Salvamont-Salvaspeo Cluj au realizat o acțiune de refacere a marcajelor de pe traseul magistralei turistice Stațiunea Muntele Băișorii – Muntele Mare – Balomireasa – Șaua Ursoaia (banda roșie), pe parcursul a trei zile.

Circa 20 de voluntari ai celor două organizații non guvernamentale, împreună cu salvamontiștii clujeni au refăcut marcajele pe sectorul magistralei cuprins între Șaua Prislop și Crucea Bătrânei. De asemea, pe traseul menționat au fost inatalați circa 20 de stâlpi metalici cu marcaje, confecționați anterior acțiunii de catre angajații și voluntarii Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj. O a doua etapă de refacere a magistralei va avea loc, în aceeași formulă tripartită în septembrie, cu perspectiva de a finaliza întregul traseu până la căderea primei zăpezi,

au anunțat reprezentanții Salvamont-Salvaspeo Cluj pe pagina de facebook.

Magistrala este considerate drept unul dintre cele mai frumosse trasee montane ale Munților Apuseni, este traseul de creastă de pe Muntele Mare, merge pe limita dintre județele Cluj și Alba și face legătura între Stațiunea Muntele Băișorii și Munții Bihor (Șaua Ursoaia).

 

Sursa: facebook.com/salvamont.cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *