Știri

VIDEO. Autostrăzile Transilvaniei nu mai #rezistă?! Alunecare de teren pe lotul 4 al Autostrăzii Sebeş – Turda!

Loading

Probleme mari pe Autostrada Sebeş – Turda. Unul dintre cele mai avansate loturi, ce ar urma să fie dat circulaţiei încă de anul ăsta, se confruntă cu alunecări de teren. Este vorba de Lotul 4, dintre Turda – judeţul Cluj şi Decea – judeţul Alba, arată cei de la Asociaţia Pro Infrastructură, într-un material video aerian ce surprinde respectiva zonă de drum.

 

“Lotul 4 din Autostrada A10 Sebeș-Turda, între nod Turda și nod Decea, construit de Porr, este aproape de finalizare. Din păcate, pe lot a apărut o alunecare urâtă care a angrenat nu doar taluzul unui debleu, ci și aliniamentul autostrăzii, așa cum se poate observa din fotografii”, spun cei de la Pro Infrastructură pe pagina lor de facebook.

 

Astfel, în zonă, va trebui realizat un zid de sprijin care să stabilizeze versantul. Aşa că forezele vor fi mutate de la Stejeriș aici și se va lucra probabil în același ritm accelerat: 3 coloane forate pe zi pentru fiecare foreză, deci 9 coloane pe zi.

 

“În ciuda acestei alunecări serioase și a volumului mare de muncă rămas de executat în zona Lacului Stejeriș, constructorul își asumă în continuare, conform surselor noastre, data de 30 noiembrie 2017 pentru finalizarea lucrărilor cel puțin la un nivel care să permită deschiderea traficului fără restricții, în deplină siguranță”, mai anun'[ cei de la Asociaţia Pro Infrastructură.

 

 

Sursa foto şi video: Asociaţia Pro Infrastructură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.