Veste bună: Drumul spre domeniul schiabil Șureanu poate fi modernizat!

Drumul spre Poarta Raiului ce duce la domeniul schiabil Șureanu din județul Alba a fost declarat strategic și poate fi modernizat!

În ședința din 3 decembrie 2020 a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de către Președintele României, Klaus Iohannis, drumul de aproape 18 kilometri de la Barajul Oașa până sus, în Luncile Prigoanei, spre Poarta Raiului, a fost declarat drum strategic, fiind inclus în Strategia Naţională de Apărare a Ţării 2020 – 2024, scriu cei de la ziarulunirea.ro.

Dealtfel, armata deține sus, în Poarta Raiului, lângă Iezerul Șureanu, un obiectiv militar. Situația juridică a acestui drum este destul de încâlcită așa că speranțele celor care mergeau în zonă erau destul de reduse cu privire la modernizarea drumului de acces, unul forestier.

La finalul lunii ianuarie, Primăria comunei Șugag, primărie care administrează și percepe taxe pentru terenul din Luncile Prigoanei, a înaintat spre Ministerul Mediului și spre Romsilva adresa primită de la CSAT prin care drumul spre Luncile Prigoanei a fost clasificat ca drum strategic.

Rămâne ca cele două entități să cedeze drumul UAT-ului pentru a fi modernizat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *