Fara categorie,  Știri

MESAJUL DE SUFLET AL LUI MARIUS CIPRIAN POP: TU, ROMÂNE, PENTRU CE ŢI-AI VÂNDUT PĂMÂNTUL?

Loading

Cunoscutul interpret de folclor, preotul Marius Ciprian Pop a lansat un apel tulburător cu privire la legea vânzării terenurilor către străini. Acesta a spus în emisiunea Casa Poporului de pe LOOK TV că ar fi vrut ca societatea să reacţioneze la fel ca în aceste zile şi să fi ieşit în stradă pentru a împiedica sau pentru a amâna un astfel de act normativ. Totodată, el este convins că salvarea vine prin trezirea şi implicarea fiecărui individ în parte.

“Foarte bine că s-au sesizat oamenii, foarte bine că protestează, e dreptul lor şi jos pălăria! E un semn de trezire foarte important dar mă doare sufletul că a dormit naţiunea şi presa toată cât a fost de mare când s-a dat o lege conform căreia se poate vinde terenul agricol străinilor. N-am nimic cu străinii, nu mă înţelegeţi greşit, dar am cu ai mei. Străbunicul meu care şi-a vărsat poate sângele pe acea parcelă de teren… N-a ieşit nimeni în stradă şi m-a durut şi mă doare şi mă va durea toată viaţa pentru că atunci nu a ieşit nimeni în stradă pentru simplul fapt că ţara înseamnă terra, înseamnă pământ. Pământul pentru care străbunicul meu la 21 de ani şi-a dat viaţa. Şi sunt sigur că şi din neamul dumneavoastră şi-acelui din Botoşani şi-acelui de la Oituz şi din Constanţa şi de peste tot. Şi pentru care românii au mers şi au muncit în Statele Unite în perioada interbelică, pe brânci şi în condiţii teribile, ca să se întoarcă să devină proprietari. Şi tu, românule, ce-ai făcut? L-ai vândut, pentru ce? Ca să-ţi cumperi mobilă în sufragerie! Caz concret. Ca să îţi cumperi maşină străină. N-ai ştiut că nu-i al tău pământul acela? N-ai învăţat de la Ştefan că pământul acela nu-i al tău? Ci al urmaşilor urmaşilor tăi. Şi nu e metaforă, e realitate”, a declarat Marius Ciprian Pop.

Pe de altă parte, el a făcut portretul României sale, aşa cum o vede artistul.

“România lui Marius Ciprian Pop arată în postura în care s-a găsit fiul risipitor când şi-a dat seama că mănâncă din roşcovele porcilor. România noastră de astăzi are două variante, oameni buni. Nu sunt altele. Nu există cale de mijloc. Trezire şi implicare. Întoarcerea acasă în Casa Tatălui. Pentru că degeaba te trezeşti şi rămâi cu porcii. Nu. În Casa Tatălui. Şi zici <Tată, de 27 de ani n-am mai fost acasă>”, a mai spus părintele Marius Ciprian Pop.

Un comentariu

  • Gadalean Silvia

    România Grădina Maicii Domnului. În această grădină spirituală și materială mă aflu și eu. Suntem multe neamuri de diferite confesiuni dar pamintul și locuitorii lui nu știu să-l prețuiască. Pamintul este vindut pt că acești oameni nu-și cunosc proveniența atit istorică cit și spirituală. Primează partea materială acolo unde sufletu este ancorat în foloase materiale atit văd!!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.