Știri

Consiliul Județean Bihor declară război construcțiilor de prost-gust din Munții Apuseni!

Loading

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a prezentat un regulament de construire pentru zona montană a judeţului, ce are scopul de a se crea un aspect unitar, care să respecte şi să prezerve tradiţia şi specificul local, conform bihonro.

Potrivit acestuia, în ultimii ani, s-a construit haotic în zonele montane din Bihor, dezordonat, fără o direcţie clară, fără planuri de urbanism şi regulamente, cu densităţi de tip urban în zona montană şi fără a respecta forme apropiate de casele tradiţionale.

„S-a construit haotic la munte, fără a se respecta formele apropiate caselor tradiționale și nici normele din domeniu (…) Ne dorim un model care nu nenorocește natura, care creează premise pentru turism, dar fără să distrugi zona montană. Vom posta spre dezbatere publică un regulament de construire în zona montană a județului Bihor. Acum, nu există nicun astfel de regulament aprobat, ci doar regulamente generale, de urbanism, care nu sunt de natură restrictivă. (…) Există o astfel de practică în țări europene cu zone montane care s-au dezvoltat bine, cum ar fi nordul Italiei sau Austria, deci nu venim cu ceva foarte nou, dar trebuie să facem și noi aceste lucruri. Există modele și din anumite unități administrativ-teritoriale din România. Ne vom consulta cu conducerea Parcului Natural Apuseni și cu primăriile, astfel încât să cădem de acord asupra acestor măsuri, iar investițiile care se fac să fie în bună regulă. În cursul lunii aprilie vom adopta acest regulament”,

spune șeful CJ Bihor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *