Știri

Se modernizează un nou drum turistic spectaculos în Apuseni!

Loading

Dupa Transalpina de Apuseni, un alt drum cu un potențial turistic mare va fi modernizat în Munții Trascău, mai precis ramura sudică a Apusenilor. În doi ani, această zonă va fi una dintre cele mai atractive din punct de vedere turistic din România, spun autoritățile.

Drumul județean DJ 750 C ce leagă Valea Arieșului de Teiuș va fi reabilitat si modernizat pe o porțiune de circa 21 de kilometri. Drumul pornește din localitatea Sălciua de Sus, traversează Arieșul si străbate culmile munților Trascăului și coboară în regiunea colinară a culoarului Mureșului.

În fapt, drumul străbate munții de la nord la sud, în vreme ce traseul Transalpinei de Apuseni este de la est la vest, pe o lungime de aproape 80 de km.De altfel, noul drum se suprapune peste Transalpina, pe o lungime de circa 7 kilometri, intre localitățile Ponor și Râmeț. DJ 750 C are 41 de kilometri, dar aproape jumătate sunt modernizați sau sunt în curs de modernizare.

Consiliul Județean Alba a lansat recent licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare a DJ 750 C Sălciua de Sus (DN 75) – Dealu Caselor – Valea Largă – Vale în Jos – Ponor – Râmeț – Valea Mănăstirii – Geoagiu de Sus – Stremț – Teiuș (DN 1)”. Valoarea totală estimată a contractului este de 2.127.252 de lei, fără TVA.

 

 

Sursa și foto: ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.