Se modernizează un nou drum turistic spectaculos în Apuseni!

Dupa Transalpina de Apuseni, un alt drum cu un potențial turistic mare va fi modernizat în Munții Trascău, mai precis ramura sudică a Apusenilor. În doi ani, această zonă va fi una dintre cele mai atractive din punct de vedere turistic din România, spun autoritățile.

Drumul județean DJ 750 C ce leagă Valea Arieșului de Teiuș va fi reabilitat si modernizat pe o porțiune de circa 21 de kilometri. Drumul pornește din localitatea Sălciua de Sus, traversează Arieșul si străbate culmile munților Trascăului și coboară în regiunea colinară a culoarului Mureșului.

În fapt, drumul străbate munții de la nord la sud, în vreme ce traseul Transalpinei de Apuseni este de la est la vest, pe o lungime de aproape 80 de km.De altfel, noul drum se suprapune peste Transalpina, pe o lungime de circa 7 kilometri, intre localitățile Ponor și Râmeț. DJ 750 C are 41 de kilometri, dar aproape jumătate sunt modernizați sau sunt în curs de modernizare.

Consiliul Județean Alba a lansat recent licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare a DJ 750 C Sălciua de Sus (DN 75) – Dealu Caselor – Valea Largă – Vale în Jos – Ponor – Râmeț – Valea Mănăstirii – Geoagiu de Sus – Stremț – Teiuș (DN 1)”. Valoarea totală estimată a contractului este de 2.127.252 de lei, fără TVA.

 

 

Sursa și foto: ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.