Jurnal de bord

VIDEO. Am aflat unde e ”Aleea Urșilor”: în Hunedoara, la Grădiștea Muncelului!

Loading

Zi și noapte este un permanent du-te-vino pe ”Aleea Urșilor” într-o pădure din Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, așa cum se poate observa în filmările superbe surprinse de camerele de monitorizare a faunei amplasate de specialiștii Romsilva.

”Pentru că v-au plăcut imaginile prezentate luna trecută, am lăsat camera în același loc pentru a ”spiona” frumoasele animale în mediul lor”, scriu cei de la Romsilva pe o rețea de socializare.

Dealtfel țara noastră are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, care au habitatul în pădurile din zona montană a lanțului carpatic.

”În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat. Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale”, scriu cei de la Romsilva.

Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor, Romsilva, are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri. Parcul este situat în vestul țării, pe raza județului Hunedoara, în zona Munților Șureanu.

 

Foto: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.