Jurnal de bord

VIDEO. Zimbri în libertate, în pădurile din Neamț!

Imagini spectaculoase cu unul dintre cei doi pui de zimbru născuți în această primăvară, filmat într-o turmă de 12 zimbri în libertate, au fost surprinse într-o poiană din Parcul Natural Vânători Neamț Specialiștii monitorizează permanent turmele de zimbri aflate în libertate în pădurile din parc.

Timp de două secole, zimbrul a dispărut din fauna României. Specia a fost reintrodusă de specialiști în urmă cu 60 de ani, în 1958, iar primele exemplare au fost eliberate în natură în Parcul Natural Vânători Neamț. După șase ani, numărul zimbrilor liberi a crescut la 38 de exemplare, inclusiv 14 născuți în libertate.

Turmele de zimbri liberi și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare. Specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare de zimbru în fiecare an, în urma unui proces îndelungat de selecție și acomodare.

Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, parcul fiind introdus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

 

 

Sursa: Regia Națională a Pădurilor

Foto: curentul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.