Jurnal de bord

VIDEO. Un urs o ia la fugă într-o pădure din Apuseni!

Loading

Apusenii sunt mereu surprinzători. De asta data va propunem un video inedit cu sprinturile unui urs într-o pădure din Parcul Natural Apuseni, în imagini surprinse de o cameră de monitorizare a faunei amplasată de specialiștii Romsilva.

 

 

În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, urșii trăiesc în pădurile din zona montană a lanțului carpatic. Urșii au habitatul în pădurile întinse și liniștite de munte și cele dese din zonele deluroase, având un teritoriu larg care include zone dense, unde își amenajează vizuina sau culcușul de iernat, unde se retrage în timpul somnului de iarnă. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate, în special cel oflactiv. Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

Parcul Natural Apuseni asigură un habitat sănătos pentru numeroase specii, asigurând condițiile de hrană, liniște și adăpost pentru nevertebrate, pești, amfibieni, cocoșul de munte, mamifere mici, dar și mamifere mari, precum capra neagră, cerbul, mistrețul, căpriorul, lupul, râsul, pisica sălbatică, dihorul, vidra sau ursul.

 

Sursa: Romsilva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.