Știri

Video. Se lucrează în ritm alert pe Transalpina de Apuseni!

Loading

Autoritățile din Alba au monitorizat stadiul lucrărilor pe drumul care leagă municipiul Aiud de câteva localități din Apuseni pe un itinerariu cu o panoramă absolut spectaculoasă. În acest moment s-au efectuat lucrări de terasamente pe o porțiune de 32 de kilometri din acest drum, mai precis pe tronsonul 1 al drumului. Urmează apoi instalarea pereților de sprijin, dispunerea stratului de piatră spartă după care se trece la asfaltare. Reprezentanții Consiliului Județean Alba cred că vor finaliza acest proiect înainte de termen.

”Modernizarea DJ 107 I „Transalpina de Apuseni” pe o lungime de 78,43 de kilometri reprezintă cea mai importantă investiție de infrastructură pe care Consiliul Județean Alba o deruleză în acest moment. În valoare totală de peste 40 milioane de euro, acest proiect ambițios aduce în prim plan un traseu ce traversează munţii prin zone cu peisaje spectaculoase”,

a scris președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, pe pagina sa de facebook.

Valoarea proiectului este de 40 milioane de euro.

Drumul va face legătura între Aiud (DN1) și o serie de localități din Munții Apuseni. Va străbate Aiudul de Sus – Râmeț – Brădești – Geogel – Măcărești – Bârlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bârlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni – Bucium Sat, unde va face legătura cu DN 74 (în zona Bucium Cerbu).

De altfel drumul este în acest moment practicabil pe mai mult de 40 la sută din lungime.

 

 

Sursa: www.facebook.com/iondumitrel.cja

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.