VIDEO. Imagini fabuloase cu o haită de lupi urmărind prada!

Imagini de-a dreptul extraordinare cu o haită de lupi ce urmăresc prada într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea. Totul, într-o filmare realizată cu o cameră de monitorizare a faunei amplasată de specialiștii Romsilva.

 

România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa. Cea mai mare specie din familia Canidae, lupul este un carnivor eficient și discret, care trăiește în haită și are un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea. Folosește diferite tactici când atacă prada, de la învăluirea pe flancuri pânâ la mânarea în zone închise unde prada își pierde mobilitatea.

Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște. În parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistrețul. Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.

Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri.

 

Sursa: Romsilva

Foto: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.