Jurnal de bord

VIDEO. Pui de urs, rătăcit într-o pădure!

Loading

Ce faci când rămâi singur în pădure? Nu, nu e vorba de o persoană care s-a pierdut de la potecă, ci de un pui de urs rătăcit într-o pădure administrată din Bacău. Ursulețul a fost monitorizat de la distanță de rangerii Romsilva, asigurându-se că va fi recuperat de ursoaică.

 

Aceștia au păstrat distanța față de puiul de urs, nu l-au atins și după ce au detectat urmele de urs adult în zonă, s-au îndepărtat. Când au revenit în zonă, au observat urmele lăsate de ursoaică și de pui, semn că ursoaica și-a recuperat puiul. Specialiștii recomandă ca în astfel de situații să nu interveniți, să nu atingeți puiul de animal sălbatic și să vă îndepărtați, ca să permiteți recuperarea acestuia.

Urșii au habitatul în pădurile întinse și liniștite de munte și cele dese din zonele deluroase, având un teritoriu larg care include zone dense, unde își amenajează vizuina sau culcușul de iernat, unde se retrage în timpul somnului de iarnă. Ursoaicele pot avea, de regulă, până la 3 pui, care îi îngrijesc până la vârsta de doi ani.

 

Sursa: Romsilva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.