Jurnal de bord

VIDEO. Luptă între doi cerbi într-o pădure din munții Țarcu!

Loading

Cât de superbe sunt locurile sălbatice din România. Lucru care se verifică și în imaginile de mai jos. Astfel niște imagini absolut spectaculoase cu lupte între doi cerbi în perioada boncănitului au fost surprinse într-o pădure din Caraș – Severin.

 

Filmarea a fost realizată noaptea, cu o cameră de monitorizare a faunei amplasată într-o pădure din zona munților Țarcu, de pe raza Ocolului Silvic Teregova. Cerbii și ciutele găsesc în aceste păduri condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare pentru un habitat sănătos.

Boncănitul cerbilor debutează în septembrie și se încheie în prima jumătate a lunii octombrie, în funcție de climă și altitudine. În această perioadă, a împerecherii, cerbii își dispute cârdurile de ciute, prin lupte puternice între masculi, folosindu-și coarnele noi crescute în timpul primăverii și verii.

În perioada boncănitului, cerbii își anunță prezența prin mugete puternice și încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie.

Cerbul este animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie.

Regia Națională a Pădurilor Romsilva administrează, prin Direcția Silvică Caraș – Severin, aproape 350.000 de hectare păduri, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt pe raza Ocolului Silvic Teregova.

 

Sursa: facebook.com/RnpRomsilva

Foto: romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.