VIDEO. Marmotele au ieşit la joacă în Retezat!

Marmotele nu învelesc doar ciocolata, ci se joacă la soare în Parcul Național Retezat, așa cum au fost dealtfel surprinse și filmate de rangerii Romsilva aflați într-o acțiune de patrulare.

“Marmotele sunt mamifere rozătoare din familia sciuride de talie mare, având o lungime de până la 60 de centimetri și o greutate de până la 7 kilograme. Are un corp greoi, cu membre scurte, din acest motiv au adăposturile lângă sursele de hrană.
Își sapă adăposturi cu mai multe intrări, cu o structură complicată, cu galerii adânci, de vară și de iarnă, când hibernează, pentru colonii întregi. Marmotele se hrănesc cu graminee, buruieni, rădăcini și, ocazional, insecte”,

scriu cei de la Romsilva pe o reţea de socializare.

În Europa trăiește în zonele muntoase din Alpi, Pirinei, Tatra și Carpații din România. În țara noastră își extinde permanent arealul.

Parcul Național Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale, este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara. Parcul are o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare fiind în zone de protecție strictă sau integrală. Parcul Național Retezat asigură un echilibru al faunei, existând carnivore mari, precum ursul, lupul sau râsul, dar și animale erbivore, între care capra neagră, cerbul, căprioara sau mistrețul.

 

Sursa foto: descopera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.