Jurnal de bord

VIDEO. Dansul nupţial al cocoşului de munte!

Loading

Imagini excelente cu rotitul cocoșului de munte, unul dintre cele mai spectaculoase dansuri nupțiale, au fost obținute de rangerii Parcul National Piatra Craiului, cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei amplasate de specialiștii Romsilva într-o pădure din parc.

„Rotitul cocoșului de munte are loc în lunile aprilie și mai, în funcție de climă și altitudine, în perioada de împerechere. Dansul nupțial cuprinde un ansamblu unic de mișcări și sunete, pentru a atrage femelele și a se impune în fața masculilor rivali. Cocoșii de munte cântă și se rotesc în vetrele lor, își desfac cozile în formă de evantai și fac salturi de până la 3 metri”, scriu cei de la Romsilva pe o reţea de socializare.

Cocoșul de munte, Tetrao urogallus, este o specie caracteristică zonelor de pădure de conifere, dense, înalte şi întunecate, dar care au şi luminişuri deschise. Lungimea corpului este de până la 90 de centimetri, iar anvergura aripilor este de până la 125 cm. Cocoșul de munte poate fi recunoscut după talia mare, gâtul şi coada lungi şi penajul închis. În România, specialiștii în cinegetică estimează o populație de 4.500 până la 5.200 de perechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *