Știri

VIDEO. Cel mai spectaculos nod rutier din România va fi la Turda şi e aproape gata!

Loading

Nodul Turda este cel mai complex și cel mai spectaculos nod rutier din România, care conectează A10, A3 și DN1. Acesta este aproape finalizat, iar în 2018 ar trebui să se circule deja pe el. El face parte din lotul 4 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda.

 

Nodul rutier de la Turda este prevăzut cu 6 bretele şi va face joncţiunea atât cu Autostrada Transilvania cât şi cu DN1. Bretelele care fac legătura cu A3 vor avea două benzi, iar cele care leagă A10 de DN1 câte o singură bandă. Nodul rutier este parte componentă a lotului 4 din autostrada lungă de 70 de km.

„Acest tronson de 16,3 km s-a împotmolit în alunecarea masivă din apropierea Lacului Stejeriș. Chiar dacă aliniamentul autostrăzii ar putea fi gata în acest an și am putea circula în condiții de siguranță, rămâne de văzut dacă autoritățile din CNAIR și Ministerul Transporturilor vor dori și vor găsi soluțiile birocratice pentru a putea deschide circulația, având în vedere că lotul nu va fi 100% finalizat în acest an”, spun cei de la Asociația Pro Infrastructură, citaţi de ziarulunirea.ro.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi.
Sursa: facebook.com/proinfrastructura/ ziarulunirea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.