Știri

Moţii se vând pe Coasta de Azur!

Loading

Fermierii din Apuseni ar putea să îşi vândă produsele tradiţionale în staţiunile de pe malul Mării Mediterane, de la Marsilia până la Lisabona. Primarul oraşului Zlatna anunţă că desfăşoară un proiect cu finanţare structurală pentru realizarea unei hale în care fermierii din Munţii Apuseni să îşi aducă produsele bio. De acolo acestea vor fi exportate şi comercializate în mai multe lanţuri de magazine de pe Coasta de Azur şi nu numai, beneficiind desigur şi de un brand specific.

 

“Eu chiar acum fac pe GAL aici o hală agroalimentară pentru produse lactate şi produse de carne în care vreau să creez o linie de desfacere pe malul Mării Mediterane, de pe Coasta de Azur încolo, să încerc să vindem aceste produse bio pe care le fac oamenii aceştia şi care sunt excepţionale dar ele trebuie branduite, trebuie făcute nişte lucruri înainte să poţi să le vinzi. Exact cum au făcut polonezii care îşi vând produsele în România, trebuie să facem şi noi cu produsele noastre. Am deja ceva contacte şi vreau să duc produsele până în Portugalia”, a declarat primarul Silviu Ponoran.

 

Edilul explică şi cum se va realiza comercializarea acestor produse tradiţionale moţeşti.

“O să ducem noi cu maşini mici, din acestea de 500 de kg. La început, sigur că o să fie probleme cu rentabilitatea. Dar trebuie să creăm sistemul. Ca să creăm sistemul, vrem să intrăm în magazine mai mari să facem nişte raioane mici. Să vedem cum se poate vinde produsul. Iar dacă vedem că încet-încet poate să prindă, pe urmă o să căutăm să ne facem magazine proprii”, a mai spus primarul din Zlatna.

Aceste produse ale ţăranilor din Apuseni vor purta şi un nume.

“O să le zicem Ţara Moţilor sau Apuseni. Aceste produse bio sunt de pe păşunile nepoluate din zona Munţilor Apuseni, animalele care mănâncă această iarbă. O să vedeţi că au nişte gusturi mai deosebite produsele acestea. Sunt strict naturale şi sigur că au şi un preţ mai ridicat. Astfel sper să îi putem determina pe oameni să rămână în munţii ăştia”, a subliniat edilul oraşului Zlatna, Silviu Ponoran.

 

Sursa foto: vacanster.com/ ziare.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.