Jurnal de bord

VIDEO. “Transalpina” de Apuseni! Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din țară!

Loading

Șoferii amatori de rute inedite din această țară nu au de ce să se plângă. Eventual de calitatea șoselelor. În schimb spectaculozitatea peisajului face toți banii. Asta dacă ne gândim la Transfăgărășan, Transalpina, Transursoaia sau “Transalpina” de Apuseni. Un drum județean ce face legătura între comunele Râmeț, Ponor, Mogoș și Bucium.

Sursa foto: ziarulunirea.ro

 

Drumul pornește din localitatea Aiudul de Sus, unde se intersectează cu drumul judeţean 107 M Aiud – Buru,  traversează întreaga zonă sudică a Apusenilor (ramura Munţilor Trascău) până în comuna Bucium iar de aici ajunge la DN74, în apropiere de oraşul Abrud. Şoseaua este asfalată la extremităţi, respectiv între Aiudul de Sus şi mijlocul pădurii Sloboda (7 kilometri) şi între DN74 şi Mogoş (23 kilometri), scrie adevarul.ro.

Este o rută cu adevărat spectaculoasă  ce străbate culmi de peste 1.000 de metri din zona sudică a masivului muntos al Apusenilor. Pe drum se întâlnesc pădurile de un verde crud și defileuri unice în România. Cum ar fi Cheile Mănăstirii, Cheile Geoagiului sau Cheile Râmeţului.

De curând, autoritățile din Alba au stabilit că vor investi peste 44 de milioane de euro în reabilitarea și refacerea acestui drum anunță ziarulunirea.ro.

 

Sursa foto titlu: auto-blid.ro

Video: ziarulunirea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.