Știri

Fost ministru al Mediului: Guvernul nu a făcut nimic în privința urșilor de frica celor puțini și guralivi 

Loading

Tanczos Barna, fost ministru la Mediu, a comentat la postul de televiziune Prima News atacurile urșilor soldate recent cu tragicul eveniment în care o tânără de 19 ani a fost omorâtă de un urs în Prahova.

“ Știți de ce nu a făcut Guvernul nimic în problema urșilor? Din cauza lipsei de asumare și a fricii de cei puțini și guralivi. O doamnă al cărei nume nu vreau să îl dau îmi spunea că ursul nu mănâncă carne. Păi nu a văzut imagini cu urși care au mâncat mistreți sau alte animale, n-a văzut imaginile terifiante cu tânăra omorâtă?

Să vă spun o anecdotă. De fapt realitate. Când m-am întâlnit cu comisarul de mediu, după ce am devenit ministru, am pregătit un dosar cu toate problemele legate de pagubele produse de urși, cu date legate de victime. Primul lucru de care m-a întrebat comisarul a fost ce s-a întâmplat cu Arthur? Nimeni n-a întrebat de victime sau să știe cum le cheamă pe victime, de pildă pe ciobanul omorât anul trecut.

Ar trebui să existe un studiu științific la doi ani pentru a vedea ce populație de urs există pentru a ști ce număr de urși se extrage.

Mă bucur că avem sesiune extraordinară pentru că UDMR are un proiect în acest sens și de săptămâna viitoare poate deveni lege, a declarat Tanczos Barna, la Prima News.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.