Știri

Lucrările la Drumul Apusenilor, cel mai spectaculos traseu din judeţul Bihor, au fost finalizate

Loading

Lucrările la Drumul Apusenilor, cel mai spectaculos traseu din judeţul Bihor, au fost finalizate şi recepţionate. Valoarea contractului a depăşit 180 de milioane de lei, pentru cele trei sectoare de drum care au fost reabilitate, scrie news.ro.

”Este un proiect foarte important pentru judeţul nostru din mai multe motive. Acest drum face legătura între două zone turistice importante, Valea Crişului Repede şi Depresiunea Beiuşului. De asemenea, pune în valoare câteva obiective turistice importante, de la Izvorul Minunilor şi staţiunea Stâna de Vale, la cascadele minunate de pe marginea acestui drum, cum sunt Cascada Vălul Miresei, Cascada Iadolina, dar şi Barajul Leşu. Mulţi dintre cei care vin aici cu siguranţă vor investi în această zonă turistică importantă a judeţului nostru”, a declarat Mircea Mălan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, citat într-un comunicat de presă.

Traseul Drumului Apusenilor din judeţul Bihor are o lungime totală de 56,3 kilometri şi cuprinde trei sectoare de drumuri judeţene:

DJ 764A Beiuş – Stâna de Vale, în lungime de 26,16 km,

DJ 108J Stâna de Vale – Remeţi, în lungime de 17,215 km

DJ 108K Remeţi – limită judeţ Cluj, în lungime de 12,893 km.

Potrivit datelor transmise de CJ Bihor, proiectul ”Traseul Regional Transilvania Nord, Drumul Apuseni” a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020. Valoarea totală a contractelor de finanţare pentru cele trei tronsoane este de 182.258.822 lei, inclusiv TVA, iar valoarea totală a contractelor de proiectare şi execuţie este de 162.299.489 lei, inclusiv TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.