Jurnal de bord

Foto. De ce sunt Munții Apuseni alegerea potrivită pentru o destinație de vară?

Loading

„In principiu, nu cred ca exista ceva mai minunat ca o dupa-amiaza de vara calma, fara vant, cand nu se clatina nici o frunza, iar lumina se filtreaza prin crengi. Stai culcat in iarba, ascultand zumzetul insectelor care ciuruie linistea, privesti bucatile de cer ce se vad prin frunzisul unui copac, simti in nari mirosuri ametitoare, esti fericit si nu stii pentru ce. Nu-ti mai trebuie nimic in afara de ce esti.” (Octavian Paler)

E vară bine în Apuseni. Verdele colorează pregnant tabloul munților. Iar aici e mai ușor să descoperi locuri și lucruri noi. E relieful domol al Carpaților Occidentali care te lasă să îți porți pașii relaxat spre obiectivele turistice propuse.

Iar punctele de panoramă fac loc privirii să cuprindă cât mai mult. Cât mai mult din platourile montane încă locuite! Pășunile de sus de pe munte mai adăpostesc turme răzlețe de animale care pasc în voie. Încercuite, totuși, de câte un gard electric pentru protecție.

Ador cătunele izolate în care mai găsești câte o gospodărie cu oameni ai muntelui. Figuri ce poartă mărturii din adâncuri de vreme. E încă viață în Apuseni! E loc și timp pentru a petrece zile de vară aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.