Știri

Emil Boc: Centrul Memorial Avram Iancu din Cluj-Napoca devine realitate!

Loading

Casa în care a locuit Avram Iancu în anii studenției de la Cluj se transformă în Centru Memorial. Primarul Clujului Emil Boc a anunțat că încăperile, camerele, din casa de pe strada care îi poartă numele eroului din Apuseni au fost cumpărate de Primărie și vor deveni sediul unui Centru Memorial Avram Iancu.

”Vom avea Centrul Memorial Avram Iancu. Am reușit să achiziționăm acele locuințe, acele încăperi, unde Avram Iancu în perioada studenției, 1846 –  1847, a stat la Cluj-Napoca și a studiat Dreptul. Le avem în proprietatea orașului și va fi amenajat un Centru Memorial Avram Iancu cu tot ce înseamnă Avram Iancu pentru Cluj, pentru Transilvania, pentru România și pentru spiritul lui Avram Iancu. Acum se desfășoară concursul de licitații de soluții pentru amenajare după criteriile prevăzute de specialiști care va fi un loc, repet, unde vom putea să vorbim, la propriu, despre Avram Iancu, în exact locul unde a locuit și de asemenea să fie un mesaj pentru toată Transilvania, pentru toți românii și pentru tânăra generație. Știm cu toții că spiritul lui Avram Iancu nu a dispărut și nu va dispărea niciodată cât vor fi români pe pământ”,

a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Apuseni Transilvania a pledat în nenumărate rânduri pentru reabilitarea imobilului unde a locuit în perioada studenției la Facultatea de Drept din Cluj Avram Iancu, tribunul Apusenilor.

Foto: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *