Fara categorie,  Știri

Salvamont: Dacă credeți că declanșarea unei avalanșe se întâmplă doar celorlalți … ei bine, vă înșelați foarte mult!

Loading

Reprezentanții Serviciului Salvamont Bihor trag un semnal de alarmă în încercarea de a-i responsabiliza pe turiștii care se aventurează pe munte și se află în pericol de avalanșă. În special pe cei care practică alpinism!

1) Dacă credeți că declanșarea unei avalanșe se întâmplă doar celorlalți … ei bine, vă înșelați foarte mult!
2) Dacă nu șiți să căutați o persoană dispărută într-o avalanșă … corect … atunci mă îndoiesc că ați putea să evaluați corect pericolul unei avalanșe.
3) Dacă crezi că ești bun și pregătit …. atunci trebuie să știi că avalanșa nu știe acest lucru și este o forță care mătură totul.
4) Trebuie să ști că în cazul unei avalanșe, singura șansă a partenerului tău de a scăpa ești TU !!!
5) Dacă ar fi să fi prins într-o avalanșă, crede-mă că ai prefera să fii cu o persoană instruită care te poate salva, decât cu cineva care nici măcar nu știe să pornească un detector de căutare în avalanșă!
6) Dacă se întâmplă un accident, cum te-ai simți dacă ai ști că nu poți face nimic pentru că nu ai fost pregătit?
7) Salvamontiștii sau ghizii montani pot folosi detectorul de căutare în avalanșă și știu cum să facă o căutare în avalanșă și totuși o practică tot timpul pentru a fi mai rapid și gata când este nevoie … căutarea este un lucru dificil, și găsirea unui semnal de sub zăpadă nu este suficient. Complicat este să găsești persoana sub zăpadă cu o sondă și este foarte important să știi cum să sapi eficient pentru a o găsi rapid. Acest lucru necesită practică, practică și parctică… Deci, cunoașterea căutării nu înseamnă doar că putem găsi semnalul între emițător și receptor …
👉Alpinismul este un sport frumos, poate cel mai frumos din timpul iernii, poate fi și mai frumos pentru tine dacă îl faci în siguranță!!! 
👉Deci … învățați căt mai corect folosirea echipamentelor de căutare în avalanșă … faceți-o din respect pentru colegii voștri!”,

au transmis pe facebook cei de la Salvamont Salvaspeo Bihor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.