Știri

SOS. Ce facem cu deșeurile de pe Valea Arieșului? Analiza unui universitar!

Loading

În multe locuri de pe Valea Arieșului, deșeurile au pus stăpânire pe suprafețe întinse. Din păcate. Trecem de multe ori prin zonă și privim neputincioși la tabloul sinistru cu gunoaie agățate în vegetația de lângă râu. Trist. Profesorul Irimie Popa de la Universitatea Babeș-Bolyai face o analiză dură a situației.

“DESPRE CE NU AȘ VREA SĂ SCRIU~Lipsa educației- în imagini și efecte: POLUAREA CU PLASTIC,rumeguș sau alte goaze din gospodării~Studiu de caz: VALEA ARIEȘULUI 

 

Pe lângă smechereasca exploatare a lemnului și a, altor bogății ale Văii Arieșului, poluarea este ca o pecinjine. Este cauzată, în principal, de suprapunerea a doi factori:

1. Lipsa educației. Mentalitatea că o mână spală pe alta și amândouă spală fața, sau că apa duce și spală orice, vine din străfundurile educației sau, mai bine zis, din lipsa ei. Tara du mama în Comunitare, la lucru, școala are în curriculum tot felul de bazaconii, oe cine mai interesează mediul? Calitatea mediului este îndurător al calității vieții……

2. Autorități locale care nu au înțeles că europenii ne~au dat bani pentru: apa, canal mașină de gunoi, drumuri de acces la fiecare gospodărie, pubele, stații de sortare……etc. Aproape 16 ani de UE irosiți. Prosteala la vot a funcționat fără cusur…..promisiuni și cam atât !

NIMIC PENTRU OAMENI ȘI, MAI GRAV, ÎMPOTRIVA LUCRURILOR LĂSATE PURE DE CĂTRE DUMNEZEU ~ DEMIURGUL!”,

a scris profesorul Irimie Popa pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *