Știri

Aproape 40.000 de români s-au mutat de la oraș la țară în 2020. Satele din Apuseni, printre destinații!

Loading

Românii dau orașul pe sat. Asta arată datele oficiale. Oamenii își doresc să bucure de viața tihnită, în lumea nealterată din rural. Foarte multe sate din Apuseni au fost accesate de cei care au decis să plece din mediul urban, comuna Mărișel din județul Cluj fiind un exemplu în acest sens.

Institutul Naţional de Statistică arată că anul trecut au plecat de la ţară la oraş 78.000 de locuitori, iar de la oraş la ţară 116.000, iar diferenţa netă dintre cele două fluxuri migraţioniste este de 38.000 de persoane, dublă faţă de anii anteriori.

„Această creştere a migraţiei urban-rural în contextul pandemiei arată că au plecat spre rural şi cei cu o stare materială bună, de teama contagiunii. O altă ipoteză este, dacă analizăm datele INS cu cele ale unui studiu lansat anul trecut realizat cu ajutorul Băncii Mondiale pe un eşantion foarte mare, de 10.000-15.000 de orăşeni, că o bună parte din plecările din ur­ban în rural au fost făcute în ruralul izolat, cu un mediu natural curat şi cu o poluare mai mică“,

a declarat profesorul Dumitru Sandu de la Facultatea de Sociologie din cadrul Universităţii din Bucu­reşti, pentru Ziarul Financiar.

El a mai spus că, în mod tradiţional, migraţia urban-rural se făcea în zonele periurbane, în comunele şi satele bogate, bine dezvoltate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *